ГоловнаСуспільствоВійна

Один український воїн загинув, одного поранено на Донбасі вчора

На донецькому напрямку бойовики застосували "Гради".

Один український воїн загинув, одного поранено на Донбасі вчора
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 20 квітня, російсько-окупаційні війська продовжували грубо порушувати Мінські угоди, застосовуючи заборонену зброю. Бойовики 36 разів обстріляли позиції українських захисників. Про це повідомляє штаб АТО.

На донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» бойовики обстріляли українські позиції неподалік Лебединського, випустивши 40 реактивних снарядів.

Також під Лебединським ворог застосував 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Крім цього з 122 мм артилерії і 120 мм мінометів окупанти відкривали вогонь по захисниках Широкиного і Водяного.

Також міномети калібру 120 мм агресор застосував поблизу Новотроїцького, 82 мм міномети в районі Пісків, Водяного і Шахти «Бутівка», гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю - біля Гнутового, Шахти «Бутівка», Водяного, Пісків, Верхньоторецького і Опитного. Вогонь зі стрілецької зброї вели по захисниках Мар'їнки, Невельського, Авдіївки і Новотроїцького.

На луганському напрямку із забороненої 122 мм артилерії агресор обстріляв українські опорні пункти в районі Попасної, з 82 мм мінометів і озброєння БМП стріляли під Троїцьким, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - неподалік Новгородського.

Крім цього гранатомети і снайперську зброю окупанти застосували поблизу Зайцевого, озброєння БМП - в районі Кримського, великокаліберні кулемети - неподалік Травневого, а стрілецьку зброю - під Новолуганським.

У результаті ворожого вогню один український захисник загинув. Ще один воїн - отримав поранення. Постраждалого військовослужбовця доставили до лікувального закладу.

Нагадаємо, вчора поранений на Донбасі боєць "Азова" помер в лікарні Дніпра. Євген Хоменко служив у гаубичному дивізіоні. Йому було 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram