ГоловнаСуспільствоЖиття

До літа в Києві обіцяють відкрити 27 пунктів прокату велосипедів

"Створення розвиненої велоінфраструктури - одне з ключових завдань".

До літа в Києві обіцяють відкрити 27 пунктів прокату велосипедів
Фото: Макс Требухов

До початку літнього сезону в Києві відкриють 27 пунктів прокату велосипедів.

Про це повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Дмитро Давтян на засіданні, повідомляє офіційний портал Києва.

"Створення розвиненої велоінфраструктури - одне з ключових завдань, які ми ставимо перед собою. Це не так просто зробити, з огляду на те, що десятиліттями інфраструктура міста формувалася, як комфортна для пасажирів, комунального транспорту й автовласників. Ми розуміємо, що сучасні мегаполіси повинні бути дружніми для всіх жителів і гостей міста, а велосипед є екологічним і здоровим засобом пересування", - наголосив Давтян.

Він також висловив надію, що столиця стане "дійсно комфортною для велосипедистів".

Давятян нагадав, що в цьому році на розвиток велоінфраструктури з бюджету міста було виділено 50 млн гривень. Ці кошти підуть на відновлення і добудову веломаршруту "Житловий масив Троєщина - Центр", а також на проектування трьох магістральних велошляхів, які міська влада визначила як першочергові: "Оболонь - Поділ", "Солом'янка - Центр", "Виноградар - Центр".

Нагадаємо, в Києві велосипедистам дозволили їздити смугами руху для громадського транспорту, для цього встановлюють спеціальні знаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram