ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканець Києва організував нарколабораторію з мільйонним доходом на винайманій квартирі

Під час обшуку вилучено понад 2 кг амфетаміну в кристалічному й рідкому станах.

У Києві поліція ліквідувала нарколабораторію з мільйонним доходом, яку облаштував на винайманій квартирі 33-річний місцевий мешканець.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

"Правоохоронці викрили протиправну діяльність 33-річного киянина, який в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці влаштував лабораторію з виготовлення амфетаміну в особливо великих розмірах", - ідеться в повідомленні.

За даними поліції, разовий цикл виготовлення амфетаміну в цій лабораторії становив близько 1,5 кг психотропної речовини.

Під час обшуку вилучено понад 2 кг амфетаміну в кристалічному й рідкому станах, спеціальне обладнання для синтезу психотропу, а також понад 5 літрів фенілнітропропену - прекурсора, використовуваного для виготовлення психотропної речовини. За цінами "чорного" ринку вартість такої партії становить майже 1 млн гривень.

Вирішують питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Поліцейські порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Зловмиснику загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, США виділили Україні $ 1 млн на протидію наркозлочинності.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram