ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд засудив неповнолітнього до року в'язниці за побиття екс-заступника мера Коломиї

Улітку минулого року 16-річний студент ПТУ побив колишнього віце-мера Яворського.

Суд засудив неповнолітнього до року в'язниці за побиття екс-заступника мера Коломиї
Фото: goodvin.info

Коломийський міськрайонний суд засудив до року позбавлення волі неповнолітнього студента місцевого профтехучилища, який побив колишнього заступника мера Коломиї Тараса Яворського.

Про це повідомила прес-служба суду.

"24 липня 2017 року на вул. Привокзальній 16-річний місцевий житель під час словесного конфлікту на ґрунті особистих неприязних відносин, що виникли раптово, умисно завдав кілька ударів у ділянку голови заступникові мера Яворському. Зазначені дії органи попереднього розслідування кваліфікували за ч. 1 ст. 121 (заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Під час судового розгляду потерпілий подав письмову заяву, в якій просив суд залишити без розгляду його цивільний позов і обрати для підсудного покарання нижче за мінімальну межу, передбачену законом.

Суд вирішив засудити неповнолітнього до покарання у вигляді позбавлення волі на термін 1 рік, і стягнув на користь держави - 4 625 гривень витрат на проведення експертиз.

Нагадаємо, раніше суд засудив жителя Луганської області до довічного ув'язнення за вбивство мера Старобільська Луганської області Володимира Живаго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram