ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада з ТБ оголосила попередження телеканалу NewsOne через День Голокосту

Минулого року телеканал отримав таку саму санкцію за порушення правил мовлення в дні жалоби і пам'яті.

Нацрада з ТБ оголосила попередження телеканалу NewsOne через День Голокосту

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу NewsOne за відсутність в ефірі інформації про цю пам'ятну дату в День пам'яті жертв Голокосту, 27 січня 2018 року.

Про це повідомляють на сайті Нацради.

Попередження оголошено за результатами позапланової виїзної перевірки ТОВ "Новини 24 години", м. Київ (супутникове мовлення, логотип NEWSONE).

"Під час перевірки було з'ясовано, що 27 січня 2018 року, в День пам'яті жертв Голокосту, в ефірі телеканалу інформації про цю пам'ятну дату не було до 08 год. 59 хв. Це є порушенням пункту б) ч.1 ст.59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», пункту 4 Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті та постанови Верховної Ради України від 05.07. 2011 № 3560-VI "Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру». Тому компанії оголошено попередження", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді нагадали, що в грудні минулого року телеканал отримав таку саму санкцію за порушення правил мовлення в дні жалоби і пам'яті 21 і 27 жовтня - 70 роковин проведення радянськими карально-репресивними органами масової депортації населення Західної України до Сибіру і 80-річчя з часу масових розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох.

Нагадаємо, в січні Нацрада призначила перевірку NewsOne через висловлювання Євгена Мураєва про Революцію Гідності. Другим епізодом, на підставі якого була призначена перевірка, стало позитивне зображення збройних сил Росії в ефірі телеканалу.

26 листопада 2017 року, в День пам'яті жертв голодоморів, Нацрада оголосила попередження телеканалу "112 Україна" за несвоєчасне поширення інформації про цю дату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram