ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі відбулося 50 обстрілів, постраждали двоє військових

Бойовики застосовують важкі міномети.

У середу, 18 квітня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" здійснили 50 обстрілів позицій Збройних Сил України, в результаті чого один український військовослужбовець отримав поранення, ще одного було травмовано.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні захисники Шахти Бутівка, Невельського і Новотроїцького. Крім того, під вогонь зі 120-міліметрових мінометів потрапили позиції ЗСУ поблизу Миколаївки, а 82-міліметрові міномети і гранатомети противник застосував у районі Пісків і Водяного. Також з гранатометів бойовики відкривали вогонь по захисниках Талаківки, Гнутового, Богданівки й Авдіївки, з озброєння БМП - по укріпленнях під Богданівкою. З великокаліберних кулеметів обстріляли Опитне, Водяне і Талаківку, зі стрілецької зброї - район Лебединського, Верхньоторецького, Мар'їнки, Кам'янки, Широкиного й Авдіївки, а неподалік Гнутового вівся снайперський вогонь.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь з 82-міліметрових мінометів по українських укріпленнях поблизу Новоолександрівки і Попасної, з гранатометів обстріляли захисників Луганського і Світлодарська, з великокаліберних кулеметів - позиції ЗСУ в Новолуганському, а зі снайперської зброї - позиції поблизу Майорська і Новгородського.

Нагадаємо, що напередодні на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську констатували зрив "великоднього" перемир'я. З 30 березня по 16 квітня 2018 року зафіксовано одну бойову сутичку і 720 обстрілів з боку НВФ ОРДЛО, 685 із них були прицільними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram