ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення сил у Станиці Луганській знову зірвалося

Воно було призначене на 20 квітня.

Розведення сил у Станиці Луганській знову зірвалося
Фото: Facebook / DE NE DE

Бойовики російсько-окупаційних військ укотре зірвали розведення сил і засобів сторін у районі Станиці Луганської, попередньо заплановано на 20 квітня.

"Щоб заплановане на 20 квітня розведення сил і засобів не відбулося, бойовики обстріляли українські позиції з великокаліберних кулеметів. Про зазначене поінформовані представники СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні української сторони Спільного центру контролю і координації, оприлюдненому у фейсбуці прес-центру штабу АТО.

У зв'язку із цим українська сторона СЦКК підкреслює, що через систематичне порушення бойовиками вимог Мінських домовленостей другий рік поспіль розведення сил на цій ділянці неможливе.

"Також українська сторона СЦКК зазначає, що підрозділи Збройних Сил України готові до відведення сил за умови неухильного виконання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Рамкового рішення про розведення сил і засобів на лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - біля Петровського, Золотого і Станиці Луганської. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів: біля Золотого - 1 жовтня, а біля Петровського - 7 жовтня. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці багаторазово зривалося - штаб АТО стверджував, що кожного разу противник відкривав вогонь до закінчення передбачених угодою семи днів повної тиші на ділянці розведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram