ГоловнаСуспільствоПодії

Уночі невідомі вистрілили в будівлю "Київміськбуду" з гранатомета (оновлено)

Пошкоджено будівлю, постраждалих немає.

Уночі невідомі вистрілили в будівлю "Київміськбуду" з гранатомета (оновлено)
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

У Печерському районі Києва в ніч на 13 квітня з ручного протитанкового гранатомета обстріляли будівлю "Київміськбуду".

Про це повідомила прес-служба столичної поліції у Фейсбуці.

Інцидент стався близько 2:00 ночі. Правоохоронці отримали повідомлення про те, що люди чули звук, схожий на вибух. На виклик скерували наряди патрульних, слідчо-оперативну групу і вибухотехніків.

"Під час огляду було виявлено, що пошкоджено будівлю, в якій розміщено ресторан і відділ продажів одного з забудовників (Київміськбуд, - ред.). Неподалік від місця події, через дорогу, виявили відстріляний тубус від гранатомета зі знищеними номерами", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Поліцейські відпрацювали прилеглу територію і вилучили запис з відеореєстратора, на якому зафіксовано момент пострілу, а також залишки вибухового пристрою, які відправлять на експертизу.

Після проведення першочергової перевірки слідчі визначаться з правовою кваліфікацією події.

Оновлення. Обстріл "Київміськбуду" поліція кваліфікувала за ч.4 ст.296 КК України ("Хуліганство"), повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик у коментарі "112 Україна".

Вона також зазначила, що під час розслідування і затримання людей, які скоїли цей злочин, можлива інша правова кваліфікація цієї події, якщо будуть встановлені інші мотиви. У цей час підозрюваних і затриманих немає.

Блищик також повідомила, що правоохоронці вже переглянули записи відеореєстратора автомобіля, який стояв неподалік - на відео, за її словами, якраз потрапив момент влучення снаряда в будівлю. Крім того, з місця вилучено записи камер відеоспостереження, які будуть залучені до матеріалів кримінального провадження.

"Також з місця події вилучили металеві залишки вибухового пристрою, щоб відправити їх на експертизу. Перші висновки вибухотехніків за слідами вибуху, за тими матеріалами, які ми зібрали на місці події, - що стріляли все-таки з гранатомета. Усі першорядні слідчі дії на цей момент проведені. Є камери відеоспостереження, які могли зафіксувати і зловмисників, і момент пострілу", - додала речниця поліції.

Нагадаємо, в ніч з 7 на 8 березня в Києві на вулиці Володимирській невідомі вистрілили з гранатомета в будівлю ресторану. Через пожежу після вибуху вигоріло близько 50 квадратних метрів закладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram