ГоловнаСуспільствоЖиття

Закарпатська ОДА попросила призначити додатковий поїзд на час цвітіння сакури

"Дуже сподіваємося, що "Укрзалізниця" не підведе".

Закарпатська ОДА попросила призначити додатковий поїзд на час цвітіння сакури
Фото: carpathia.gov.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль попросив "Укрзалізницю" призначити додатковий поїзд "Київ - Ужгород" через цвітіння сакури.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Додатковий поїзд пропонується призначити на наступні вихідні (13-15 і 20-22 квітня), оскільки зараз практично всі квитки на поїзд з Києва до Ужгорода і в зворотному напрямку розпродані.

"Безліч людей, які захочуть відвідати Ужгород в середині квітня і помилуватися сакурами, просто не зможуть дістатися сюди поїздом. Багато українців вважають Закарпаття найкращим місцем для туризму в країні, а цвітіння сакури - це чудовий привід приїхати в Ужгород. Тому дуже сподіваємося, що "Укрзалізниця" не підведе", - наголосив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Декоративну японську вишню завезли до Ужгорода в 1923 році з Відня, і зараз вона росте по всьому місту. Щорічно на цвітіння сакур до Ужгорода приїжджають тисячі туристів. Майже одночасно з сакурами зацвітають магнолії, рожеві, білі і фіолетові, розпускаються квіти японської айви і яблунь Недзвецького, флоридської і китайської.

У 2009 і 2011 рр. на протилежному від центру міста березі Ужа, на Православній та Київській набережних, була висаджена Алея сакур, яку вважають найдовшою в Європі.

Крім того,  на тиждень-два пізніше на Закарпатті в районі Хуста зацвіте Долина нарцисів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram