ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Гендиректору ДП "Укрвакцина" повідомлено про підозру в розтраті 1,5 млн грн

Гроші були заплачені за фіктивні послуги охорони транспортування ліків.

Гендиректору ДП "Укрвакцина" повідомлено про підозру в розтраті 1,5 млн грн

Слідчі Державної фіскальної служби Києва повідомили про підозру генеральному директору державного підприємства "Укрвакцина" за фактом розтрати майна в особливо великому розмірі.

Встановлено, що керівник держустанови протягом 2012-2013 років здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад півтора мільйона гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України, повідомляють на сайті прокуратури Києва.

Слідство має докази, які не тільки вказують, що приватні підприємства послуги охорони перевезення вантажів не надавали, а й узагалі ці приватні суб'єкти не мали необхідних матеріальних і трудових ресурсів для охоронної діяльності.

Гендиректору ДП "Укрвакцина" інкримінують ч.5 ст.191 КК України. Найближчим часом суд розгляне клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади гендиректора ДП "Укрвакцина".

Державне підприємство "Укрвакцина" МОЗ - логістична компанія, що надає послуги з транспортування, зберігання, митного оформлення ліків.

Починаючи з 2016 року, розмитнення, транспортування і зберігання імпортних ліків віддали ЮНІСЕФ, ПРООН і Crown Agents.

Зараз "Укрвакцина" доправляє гуманітарну допомогу і транспортує ліки всередині України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram