ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ завершила досудове розслідування у справі про держзраду Поклонської та Аксьонова

Обвинувальний акт буде скеровано до Апеляційного суду Києва.

ГПУ завершила досудове розслідування у справі про держзраду Поклонської та Аксьонова
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у справі за підозрою "прокурора" Криму Наталії Поклонської, "голови ради міністрів Криму" Сергія Аксьонова, "глави парламенту Криму" Володимира Константинова та інших колишніх чиновників окупованого півострова.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

Досудове розслідування велося за фактами державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення дій в складі злочинної організації, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та здійснення низки інших особливо тяжких злочинів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 109, 111, 110, 255 Кримінального кодексу (КК) України.

"Під час досудового розслідування щодо підозрюваних у кримінальному провадженні слідчими суддями Печерського районного суду м. Києва надано дозволи на здійснення спеціального досудового розслідування, які оскаржено в апеляційній інстанції. За результатами попереднього розслідування 07.04.2018 в газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано повідомлення про завершення досудового розслідування стосовно підозрюваних Поклонської Н., Аксьонова С., Константинова В. та інших колишніх чиновників АР Крим та надано доступ до матеріалів досудового розслідування згідно із вимогами ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України ", - повідомила Сарган.

За її словами, "після завершення ознайомлення підозрюваних та їхніх захисників з матеріалами досудового розслідування, обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано в Апеляційний суд Києва для встановлення підсудності його розгляду".

Нагадаємо, прокуратура АРК повідомила Аксьонову про підозру ще у вересні 2015 року. Йому інкримінують незаконне заволодіння майном "Артеку" вартістю майже 250 млн грн на користь Росії. У квітні минулого року Печерський суд дав санкцію на затримання Аксьонова.

У квітні 2017 року ГПУ склала письмові повідомлення про нову підозру - у держзраді - 10 кримським "чиновникам" і "депутатам", а також попросила суд про заочне розслідування щодо Аксьонова та Поклонської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram