ГоловнаСуспільствоПодії

Заступник начальника льотної академії НАУ попався на хабарі

Підозрюваного відправлено під домашній арешт.

Заступник начальника льотної академії НАУ попався на хабарі
Фото: gp.gov.ua

Військова прокуратура і Національна поліція 6 квітня спіймали на хабарі заступника начальника льотної академії Національного авіаційного університету з наземних служб у Кропивницькому.

На сайті Генпрокуратури стверджують, що він вимагав 18 тисяч гривень за встановлення двох кава-машин на території навчального закладу. Під час отримання другої частини хабара в розмірі 9 тисяч гривень його затримали.

Підозрюваного відправили під домашній арешт за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу - одержання неправомірної вигоди.

На сайті льотної академії сказано, що зазначену посаду обіймає Микола Бордюг.

Нагадаємо, що корупційні скандали в НАУ - не рідкість. У 2015 році Міносвіти оцінило зловживання в університеті за період роботи ректора Миколи Кулика протягом 2008-2015 років майже в 300 млн гривень. Тодішній міністр освіти і науки Сергій Квіт звільнив усіх працівників відділу внутрішнього аудиту міністерства через покривання махінацій у НАУ. Міністр говорив, що екс-регіонал, перший проректор НАУ Максим Луцький використовував університет для особистого збагачення. Пізніше Міносвіти звільнило і самого Луцького, а також чотирьох проректорів як призначених усупереч статуту університету та закону.

У 2016 році за підозрою в отриманні хабара затримали т.в.о. ректора Володимира Харченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram