ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві ув'язнені відмовилися заходити до камер після прогулянки у дворі СІЗО

Адміністрації вдалося переконати підслідних повернутися до корпусу.

У Миколаєві ув'язнені відмовилися заходити до камер після прогулянки у дворі СІЗО

Уранці в неділю, 8 квітня, близько 50 чоловік, що перебувають під слідством і утримуються в миколаївському СІЗО вийшли на прогулянку, а після відведеного на це часу відмовилися повертатися до камери.

Про це повідомляє Преступности.НЕТ.

Зі слів джерела видання в пенітенціарній службі, призвідником події став громадянин Грузії Артур Саядов, який підозрюється у вчиненні низки крадіжок.

За словами співрозмовника, станом на 18:00 адміністрації слідчого ізолятора вдалося домовленостями переконати підслідних повернутися до адміністративного корпусу.

"Більшість підслідних, які відмовлялися виконувати розпорядження адміністрації СІЗО, перебували в стані алкогольного й наркотичного сп'яніння", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовник видання додав, що у зв'язку з інцидентом, по тривозі був піднятий весь персонал миколаївського СІЗО. Також адміністрація слідчого ізолятора для вирішення виниклої ситуації зв'язувалася з одеським підрозділом, щоб звідти надіслали підмогу, однак там прохання проігнорували.

У спілкуванні з підслідними, які відмовилися виконувати розпорядження адміністрації, брав участь безпосередньо начальник слідчого ізолятора Роман Цибуля. Після того, як підслідні повернулися в камери, поліція зняла оточення, встановлене по периметру СІЗО, на випадок, якщо б бунтівні зробили спробу покинути територію ізолятора.

Видання повідомляє, що співробітники миколаївського СІЗО масово пишуть рапорти на звільнення через неможливість уплинути на ситуацію, яка за їхніми словами склалася в останні кілька тижнів.

Інформації про постраждалих з боку співробітників слідчого ізолятора та серед підслідних немає.

Нагадаємо, 23 березня в камері Миколаївського слідчого ізолятора був знайдений мертвим 37-річний Дмитро Леонов, який був фігурантом справи Михайла Титова (він же Мультик). Свого часу він був помічником нині покійного народного депутата України від КПУ Миколи Дзарданова.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram