ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала подружжя за крадіжку бронзової плитки з "дитячого" пам'ятника засновникам Києва

Вирішують питання оголошення про підозру й обрання їм запобіжного заходу.

Поліція затримала подружжя за крадіжку бронзової плитки з "дитячого" пам'ятника засновникам Києва
Фото: kyiv.npu.gov.ua

На Поштовій площі подружжя викрало плитку зі скульптурної композиції засновникам Києва.

Про це повідомляється на сайті поліції.

"Близько 3:40 під час патрулювання поліцейські помітили осіб, які знімали бронзову плитку біля фонтану. Правоохоронці підійшли до них і побачили, що правопорушники вже відкрутили кілька фрагментів з кольорового металу. На вулицю Петра Сагайдачного прибула слідчо-оперативна група територіального управління поліції, яка задокументувала подію. Для встановлення обставин правопорушення підозрюваних доправили в районне управління поліції", - йдеться в повідомленні.

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, за допомогою заздалегідь заготовлених інструментів зловмисники відірвали дев'ять металевих плиток, які вони планували продати.

Правоохоронці з'ясували, що затримані - цивільне подружжя - 24-річна жінка та 33-річний чоловік, які раніше були засуджені за злочини, пов'язані з наркотиками. 

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. Вирішують питання оголошення про підозру в скоєнні злочину й обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, 6 травня минулого року мер Києва Віталій Кличко відкрив після реконструкції наземну пішохідну частину Поштової площі, де також встановлено скульптурну композицію, яка символізує засновників столиці.

Композиція авторства київського художника Володимира Журавля складається з чотирьох фігур дітей - трьох хлопчиків і дівчинки - прообрази Кия, Щека, Хорива та їхньої сестри Либеді. Вони "граються" корабликами на карті міста, на якій позначені цікаві для туристів місця: пам'ятники, церкви, парки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram