ГоловнаСуспільствоВійна

Колишній заступник держсекретаря США: "Є всі можливості мирного врегулювання конфлікту на Донбасі"

Американська делегація з'їздила до лінії зіткнення.

Колишній заступник держсекретаря США: "Є всі можливості мирного врегулювання конфлікту на Донбасі"
Фото: Анна Стешенко

У Сполучених Штатах Америки вважають, що мирне врегулювання конфлікту на Донбасі є цілком реальним.

Про це протягом засідання круглого столу у Верховній Раді України за участю представників Держдепартаменту США і Міноборони США, Консультаційної місії Європейського Союзу, Представництва НАТО в Україні, Офісу зв'язку НАТО, Американської ради з питань зовнішньої політики заявив екс-перший заступник держсекретаря США, член наукової ради Міноборони США Вільям Шнайдер, передає кореспондент LB.ua.

"Я і мої колеги знову в Україні. Нас вразила можливість відвідати Донбас, поруч з лінією розмежування. Ми змогли побачити все своїми очима. Те, як українські воїни віддають своє життя за незалежність і територіальну цілісність України", - заявив він.

Він запевнив, що американська делегація "донесе владі США все, що побачили тут, для підтримки України".

Шнайдер вважає, що на цей момент є "всі можливості мирного врегулювання конфлікту і стримування військової агресії і зовнішньої окупації України".

Зі свого боку спікер ВРУ Андрій Парубій подякував США за підтримку України в протистоянні російській агресії. "Загроза Путіна - це не тільки загроза для України, а й усього регіону. І це не тільки мілітарна загроза", - наголосив голова українського парламенту.

Парубій нагадав, що США послідовно підтримують Україну у стримуванні РФ в реалізації "Північного потоку-2".

У той самий час голова профільного Комітету ВР з питань закордонних справ Ганна Гопко відзначила необхідність посилення європейських санкцій проти РФ за прикладом більш жорсткої позиції США. Також Гопко висловила надію на отримання Україною ПДЧ НАТО на майбутньому саміті альянсу в липні 2018 року.

"Україна - партнер НАТО, який може надати свій унікальний і безцінний досвід протистояння гібридній агресії РФ... Ми дуже сподіваємося, що новий держсекретар США буде займати жорстку позицію щодо агресора", - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram