ГоловнаСуспільствоПодії

Капітана керченського судна "Норд" відпустили з-під варти

Повернутися в камеру Володимир Горбенко може вже сьогодні.

Капітана керченського судна "Норд" відпустили з-під варти
Владимир Горбенко
Фото: ntv.ru

Капітана арештованого керченського судна "Норд" Володимира Горбенка пізно ввечері 5 квітня відпустили з-під варти в будівлі Херсонського міського суду. Це пов'язано з тим, що минув 72-годинний термін попереднього ув'язнення Горбенка, а запобіжного заходу суд йому так і не обрав.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Засідання з приводу розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Горбенкові має відбутися 6 квітня.

З будівлі суду капітан судна разом з адвокатами вирушив в одну з херсонських лікарень для обстеження стану здоров'я.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба затримала сейнер із 10 моряками на борту в неділю, 25 березня. Моряки, які мають російські паспорти, видані в Керчі, зараз перебувають у порту Бердянська (Запорізька область), їм заборонено залишати судно. 30 березня судно арештували.

Капітану судна Володимиру Горбенку закидають ст.332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Іншим членам екіпажу закидають ч.2 ст.204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Росія вимагала від України негайно звільнити екіпаж і повернути судно. Управління ФСБ у Криму порушило кримінальну справу за ст.211 КК Росії (викрадення судна повітряного або водного транспорту або залізничного рухомого складу). Справу порушено проти українських прикордонників, які затримали траулер.

Читайте: Росія пригрозила відправити флот в Азовське море

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram