ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Києва виявила привласнення 5,6 млн гривень під час постачання прострочених продуктів у дитсадки та школи

Адреси складів, виробничих і пакувальних потужностей, постачальників продукції, медичні документи працівників виявилися фіктивними.

Поліція Києва виявила привласнення 5,6 млн гривень під час постачання прострочених продуктів у дитсадки та школи
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція виявила привласнення 5,6 млн гривень коштів державного бюджету під час постачання прострочених продуктів у дитячі садки і школи в Києві.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

"Є підстави вважати, що посадові особи товариства (постачало продукти харчування) протягом 2016-2018 років легалізували кошти на загальну суму понад 5 600 000 гривен, велика частина яких є державними. Це стало можливим внаслідок внесення в тендерну документацію свідомо неправдивих відомостей і в подальшому постачання неякісної продукції в садки, загальноосвітні установи та інші державні установи", - йдеться в повідомленні.

У грудні 2017 року в поліцію звернулися представники громадської організації із заявою про перевірку постачання в навчальні заклади столиці неякісних продуктів. У заяві йшлося, що фірма, яка виграла тендер на постачання продуктів, не виконує умов договору, а її представники без попереджень перестають привозити продукцію.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу слідчі виявили внесення в тендерну документацію свідомо недостовірних відомостей, зокрема - адреси складів, виробничих і пакувальних потужностей, постачальників продукції, медичні документи працівників виявилися фіктивними.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Ба більше, правоохоронці отримали документи про постачання в дитсадки макаронів з мишачими екскрементами, а також прострочених сирів.

Постачання м'яса також не відповідало нормам.

Правоохоронці вилучили зразки поставленої продукції на декількох об'єктах і відправили її на експертизу, яка показала, що продукти не відповідають держстандартам.

Нагадаємо, наприкінці січня правоохоронці виявили постачання неякісного м'яса в дитячі садки та лікарні в Житомирській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram