ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернопільській області солдат отримав 11 років в'язниці за самоволку

На суді обвинувачений повністю визнав провину і розкаявся.

У Тернопільській області солдат отримав 11 років в'язниці за самоволку
Фото: goodvin.info

У Тернопільській області військовослужбовець отримав 11 років в'язниці за самовільне залишення частини на три місяці.

Про це повідомив військовий прокурор сил антитерористичної операції Олег Сенюк у Фейсбуці.

"Зганьбив ім'я військової частини. На Тернопільщині 26-річний засуджений, а на 2015 рік - солдат С., навмисне, без поважних причин і без дозволу командування в/ч наприкінці вересня другого року війни самовільно залишив на 11 днів розташування частини. І вже через три тижні, 30 жовтня, знову вирішив сховатися від служби, не з'явившись вчасно в розташування в/ч з лікувального закладу. Так провів 2,5 місяця на власний розсуд", - написав він.

За словами Сенюка, на суді обвинувачений повністю визнав провину і розкаявся.

Проте міськрайонний суд Тернопільської області під час призначення покарання врахував тяжкість злочину, а також уже наявність у нього судимості в минулому - за ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115, а також за ч. 4 ст. 407 КК України, і виніс остаточний вирок - 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в листопаді минулого року за тиждень до військових прокуратур добровільно звернулися шестеро військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини.

Раніше в Чернігівській області суд засудив колишнього військовослужбовця до двох років позбавлення волі за дезертирство. Засуджений у жовтні 2014 року самовільно залишив розташування частини і до липня 2016 року ухилявся від несення служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram