ГоловнаСуспільствоЖиття

Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги Меморіалу пам'яті жертв Голодомору

"Реалізація таких проектів - справа честі, духовності, поваги до історії".

Гройсман заклав капсулу будівництва другої черги Меморіалу пам'яті жертв Голодомору
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман разом з іншими членами уряду заклав капсулу будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору".

Про це повідомляє урядовий портал.

Рішення про будівництво меморіалу було прийнято в рамках ушанування 85-ї річниці трагедії.

"Менш ніж 100 років тому в історії нашої країни сталася жахлива трагедія... Ми втратили мільйони людей, і голод не вибирав жертв, - сказав Гройсман. - Наш обов'язок - відновити пам'ять невинно загиблих".

Прем'єр також підкреслив, що розвиток музею - це великий проект, який передбачає будівельні роботи, продовження досліджень, формування великої експозиції, яка розповість усьому світові про те, "що приховували десятиліттями".

На думку голови уряду, реалізація таких проектів - справа честі, духовності, поваги до історії.

"Це наш фундамент", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, друга черга музею жертв Голодомору в Києві обійдеться в 700 млн гривень. За проектом, музей побудують у підземній частині пам'ятного знака "Свічка Пам'яті", куди відвідувачі зможуть потрапити сходами. В цілому будівля Національного музею складатиметься з двох частин: музею Голодомору та виставкового центру, де будуть проходити виставки експозицій.

Музей планують максимально вписати в ландшафт київських гір, оскільки він перебуватиме на території буферної зони об'єкта ЮНЕСКО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram