ГоловнаСуспільствоЖиття

Як вибрати кросівки для бігу: рекомендації від магазину спортивного взуття Lotto-sport

Як вибрати кросівки для бігу: рекомендації від магазину спортивного взуття Lotto-sport

Біг є одним з найефективніших способів привести тіло в належний вигляд і зміцнити здоров'я. Для занять цим видом активності Вам знадобиться не тільки спеціальна форма, а й взуття.

Важливі моменти

Залежно від того, де і як Ви будете бігати, вам потрібно купити кросівки, які відповідатимуть місцевості і стилю вашого бігу.

Наприклад, для занять:

  • на рівній поверхні (асфальт) - легкі моделі з доброю амортизацією;
  • на пересіченій місцевості (парк, ліс) - кросівки зі спеціальною рельєфною підошвою. Таке взуття категорично не можна використовувати для бігу по тротуару і шосе.

Тим, хто не скасовує пробіжки холодної пори року, слід придбати моделі з добрим протектором або шипами на підошві. Такі кросівки не ковзають по льоду і вбережуть вас від різних травм.

При виборі кросівок для бігу вам потрібно звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд, а й на такі нюанси, як:

  • Амортизація - пружини або повітряні "подушечки", які наповнюють газом. Вони повинні бути присутніми в такому взутті, оскільки від неї залежить цілісність Вашої стопи. Її розміщують у п'яті або в носаку.
  • Підошва - гнучка, із заглибленнями з боків і відокремленою п'ятою. У жодному разі не беріть кросівки з товстою і жорсткою підошвою. У такому взутті Ви не зможете нормально бігати;
  • Покриття. Кросівки, верх яких повністю виготовлено із сітки, не підійдуть для занять під дощем.
  • Застібки. Найзручнішими будуть моделі з плоскими шнурівками. Вони, на відміну від круглих, не будуть постійно розв'язуватися;
  • Тип пронації (нейтральний, гіпо- та гіперпронація). Кросівки з нейтральним видом пронації підійдуть тим, хто під час бігу ставить стопи паралельно. Якщо Ви завертаєте носак усередину, Вам знадобиться модель з гіпопронацією. Тим, у кого плоскостопість або велика вага, рекомендується взуття з гіперпронацією.
  • Матеріал - еластична сітка, бавовняна тканина і натуральна шкіра.

Пам'ятайте, що якісні кросівки для бігу не можуть коштувати дешево. Купуючи взуття за привабливою ціною, Ви можете завдати шкоди своєму здоров'ю. Адже зазвичай воно не має належної амортизації, для виготовлення використано дешеві і невідповідні матеріали, а підошву зроблено цілісно і вона взагалі не гнеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram