ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знову зірвали розведення сил біля Станиці Луганської

Увечері 1 квітня окупаційні війська вкотре застосували тут стрілецьку зброю.

Бойовики знову зірвали розведення сил біля Станиці Луганської
Архив
Фото: lg.vgorode.ua

Українська сторона Спільного центру з контролю за перемир'ям на Донбасі (СЦКК) констатувала черговий зрив розведення військ у Станиці Луганській на третій день "великоднього" перемир'я.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Окупанти продовжують ігнорувати вимоги режиму тиші на ділянці розведення сил і засобів сторін в районі населеного пункту Станиця Луганська. Незважаючи на введення з 30 березня всеосяжного режиму "великоднього перемир'я" по всій лінії зіткнення сторін на сході України ввечері 1 квітня російсько-окупаційні війська вкотре застосували тут стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

Обстріл проводився з гори Князь Ігор, на тимчасово непідконтрольній території.

Українська сторона СЦКК зазначає, що бойовики систематично здійснюють провокаційні обстріли району Станиці Луганської з метою зірвати розведення сил в цьому районі, і продовжують використовувати зайняті ними позиції для здійснення злочинних дій.

"Підрозділи Збройних Сил України готові до відведення своїх сил і засобів на цій ділянці розведення в дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи", - наголосили у штабі.

Нагадаємо, ще восени 2016 року учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир.

Відвід тоді відбувся лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня, а біля Петровського 7 жовтня. Біля Станиці Луганської розведення сил відклали, пославшись на обстріл. Після цього відвід сил на цій ділянці багато разів зривався.

5 березня 2018 року в районі н.п. Станиця Луганська за умовами додержання режиму тиші повинно було відбутися розведення сил і засобів. Однак бойовики його знову зірвали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram