ГоловнаСуспільствоОсвіта

Нік Вуйчич підтримав реформу освіти і почав боротьбу проти булінгу в українських школах Пресс-релиз

29-30 березня 2018 року всесвітньо відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич знову відвідав Україну. Під час свого візиту він приєднався до проекту «Безпечна школа», який впроваджує Міністерство освіти і науки спільно з міжфракційним депутатським об'єднанням «За духовність, моральність та здоров'я України». Проект відбуватиметься протягом року й охопить усю країну за підтримки телеканалів «1+1» і «Надія». Загалом передбачена інформаційна кампанія запобігання цькуванню дітей і з боку однолітків, і з боку дорослих.

Згідно з дослідженням, проведеним UNICEF, з булінгом зіткнулися 89% українських школярів. Останнім часом цькування у школах набуло нових, жорсткіших форм, і потерпають від нього, перш за все, діти з особливими потребами, які вважаються групою «не таких». Презентація проекту почалася з прес-конференції, спікерами якої виступили Нік Вуйчич - всесвітньо відомий спікер, людина без рук і ніг; Лілія Гриневич - міністр освіти і науки України; Микола Кулеба - уповноважений Президента України з прав дитини Адміністрації Президента України; Павло Унгурян - народний депутат України; Яна Кучеренко - директор комунікаційного агентства Key Strategy, представник Ніка Вуйчича в СНД.

Проект «Безпечна школа» націлений на посилення рівня безпеки в навчальних закладах, перетворення їх на простір, де немає насильства і цькування. Як зазначила Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України: «Корінь походження булінгу - це попрання всіх цінностей. Школа ніколи з цим не працювала, але ми будуємо нову систему. Показник хорошої школи - це, перш за все, не результати ЗНО, а безпечна атмосфера».

Під час свого візиту Вуйчич обговорив зі шкільними вчителями, методистами та психологами зміни спілкування у школі, в дитячому колективі і сім'ї, щоб уникнути насильства.

Послухати виступи Ніка в Київський палац дітей і юнацтва приїхало 800 дітей і 800 працівників навчальних закладів. Свого часу Нік сам був першою дитиною з особливими потребами в Австралії, коли почав навчатися у звичайній школі. Тому досвід того, як він вийшов переможцем після знущання своїх однолітків, став великою підтримкою для українських дітей.

У рамках проекту «Безпечна школа» Нік Вуйчич узяв участь у створенні Національної дитячої ради, завдання якої - залучити маленьких українців до прийняття рішень на вищому рівні, а також формування дитячої політики всієї країни. Рада складається з лідерів шкільного самоврядування і випускників інтернатних закладів з різних куточків України.

«67% дітей за останні три місяці зіткнулися з булінгом у школі.

24% дітей стали жертвами булінгу серед однокласників. Завдяки ініціативі Ніка Вуйчича і Лілії Гриневич скоро кожен учитель отримає практичні інструкції, як діяти в таких ситуаціях. Проблема насильства не буде замовчуватися, ми зробимо все можливе, щоб діти, батьки і вчителі мали всі інструменти зупинити цькування у школах», - прокоментував Микола Кулеба, ініціатор створення Ради.

Нік також зустрічався з українськими політиками під час вечері в готелі Fairmont, де розповів про те, як він бачить розвиток України в найближчі 10 років і за допомогою яких змін можна домогтися поліпшення ситуації.

Наступного дня Нік відвідав телеканал "1+1" і став гостем "Сніданку", зустрівся з Мариною Порошенко, дружиною Президента країни, з якої обговорив особливості інклюзивної системи освіти, провів зустріч з Філаретом, Патріархом Київським і всієї Руси-України, предстоятелем Української православної церкви

Київського патріархату. Протягом бесіди вони обговорили вплив духовних цінностей на життя суспільства, його економічний розвиток і домовилися про проведення прес-конференції в жовтні.

Поспілкуватися з Ніком Вуйчичем висловили бажання не тільки школярі, вчителі, представники ЗМІ та релігії, а й керівництво уряду, яке запросило його на закриту зустріч у Кабінет Міністрів, де вони обговорили особливості реформи освіти і важливість інтеграції якомога більшої кількості політиків у нові ініціативи Вуйчича.

На завершення свого візиту Нік поїхав у нейрореабілітаційної центр Nodus, де відвідав поранених бійців АТО, яким висловив свою підтримку і надихнув своїм прикладом, показавши, що життя без кінцівок може бути не менш цікавим і корисним.

Завдяки участі Ніка в проекті «Безпечна школа» було започатковано реформу освіти, реалізація якої дасть Україні шанс вийти на європейський рівень у цій сфері. Нік Вуйчич обіцяв повернутися через півроку і почати нові соціальні проекти не тільки в Києві, а й у регіонах.

Приїзд Ніка Вуйчича в Україну організовує його офіційний представник - комунікаційне агентство Key Strategy, за підтримки Міністерства освіти і науки України, КМДА, телеканалів «1+1» (Соціальний проект «Право на освіту») і «Надія».

Головним спонсором виступила міжнародна мережа фітнес клубів FitCurves.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram