ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькій області викрили злочинну групу, яка труїла людей з метою грабунку

Трьом молодим людям інкримінують отруєння восьми постраждалих, один з яких загинув.

Правоохоронці Хмельницької області завершили розслідування і скерували до суду гучну справу щодо організованої злочинної групи, результатом діяльності якої стала смерть людини. Крім цього, фігурантів кримінального провадження звинувачують в отруєнні людей по всій Україні з метою заволодіння їхнім майном.

Про це повідомляє сектор комунікації Національної поліції Хмельницької області.  

Фото: hm.npu.gov.ua

Як удалося встановити в ході розслідування, організатором злочинної групи була 23-річна мешканка одного із сіл Миколаївської області. Спочатку дівчина залучила до злочинної діяльності свого 30-річного товариша, уродженця Луганської області, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі та шахрайство. Подільники отруїли трьох дівчат з Донбасу, підсипали їм у їжу небезпечний препарат, щоб викрасти в них ювелірні прикраси та гроші. Тоді потерпілі кілька днів провели в реанімації.

Згодом зловмисниця долучила до групи ще одного знайомого - 31-річного раніше судимого мешканця Запоріжжя. Разом вони брали в автопрокатах автомобілі та роз'їжджали Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах. Зазвичай організаторка представлялася сестрою чоловіків і пильно стежила за реалізацією злочинів. Хлопці знайомилися з потенційними жертвами і, втершись у довіру, підсипали їм отруйну речовину в їжу чи напої. Коли потерпілі непритомніли, - грабували їх.  

"Працюючи" у Хмельницькому, зловмисники не розрахували дозу смертельно небезпечного препарату, який додали до кави двом мешканкам міста, познайомившись із ними в нічному клубі. Одна з жінок, 29-річна жителька обласного центру, померла від отруєння прямо на вулиці, а її 32-річну подругу ледве врятували лікарі. Експертиза показала, що смерть потерпілої настала від отруєння антипсихотичними препаратами.

Майже півроку оперативники та слідчі збирали і складали в єдину картину інформацію, яка дала змогу вийти на слід підозрюваних. Правоохоронцям довелося об'їхати кілька областей, збираючи докази причетності цієї злочинної групи до скоєння злочинів. До справи підключилися колеги-поліцейські з інших обласних управлінь поліції.

Як з'ясували слідчі, напередодні ввечері загибла та її подруга відпочивали в одному з розважальних закладів Хмельницького, де познайомилися з молодими людьми, які запросили їх на каву. Усі разом поїхали в район другого автовокзалу, де й замовили гарячий напій, до якого зловмисники додали занадто великі дози препарату.

Тепер злочинній групі інкримінують отруєння восьми постраждалих, один з яких загинув. 

Усім трьом фігурантам слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 - п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбійний напад), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Кожна із санкцій цих статей передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на тривалий термін, аж до довічного ув'язнення. Справу розглядатиме Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області.

Як повідомлялося, у лютому в Києві СБУ спіймала  ОЗУ, що здійснювало махінації з нерухомістю.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram