ГоловнаСуспільствоЖиття

Завтра в Україні розпочинається весняний призов

Передбачається, що на проходження військової служби відправлять 15 190 чоловік.

Завтра в Україні розпочинається весняний призов
Фото: mil.gov.ua

Від завтрашнього дня, 2 квітня, і до кінця травня в Україні триватиме весняний призов на строкову військову службу. Про це повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ Артур Артеменко, передає Укрінформ

Згідно з рішенням уряду, у квітні-травні до Збройних сил та інших військових формувань України для проходження строкової військової служби буде відправлено 15 190 чоловік. З них до ЗСУ - 8990 чоловік, Державної спеціальної служби транспорту - 1000 чоловік, Держприкордонслужби - 1200 чоловік, Національної гвардії - 4000 чоловік.

"Призовні комісії всіх рівнів почнуть свою роботу з 2 квітня й завершать її 31 травня. 61,6 млн грн витрат на призов планується перерахувати до 6 квітня в усі комісії", - сказав Артеменко.

15 лютого Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та терміни проведення чергових призовів.

Згідно з документом, терміни проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу 2018 року призначені на квітень-травень і жовтень-листопад.

Нагадаємо, раніше в Харківській області військового комісара затримали на $ 1 тис. хабара.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram