ГоловнаСуспільствоЖиття

Перевірку декларацій топ-чиновників НАЗК розпочне 10 квітня

Електронні декларації про доходи подали понад 816 тис. українців.

Перевірку декларацій топ-чиновників НАЗК розпочне 10 квітня
Фото: prioritet.org

1 квітня завершився третій етап електронного декларування. Декларації про доходи за 2017 рік подали 816 тисяч українців. Про це повідомив голова НАЗК Олександр Мангул, повідомляє Радіо Свобода.

"Починаючи з 1 січня до 1 квітня відбувся черговий етап е-декларування. На сьогодні подано понад 816 тисяч декларацій за 2017 рік. 10 квітня НАЗК проведе своє засідання, на якому прийме рішення про повну перевірку декларацій топ-чиновників", - зазначив Мангул.

Він окремо згадав про електронні декларації, які в цьому році повинні були подати активісти антикорупційних організацій.

"На жаль, Верховна Рада до 1 квітня не змогла прийняти закон про скасування електронного декларування для активістів-антикорупціонерів ... НАЗК в цьому питанні на боці громадських активістів про необхідність скасування подання декларацій тими громадянами, які займаються антикорупційними розслідуваннями", - зазначив чиновник.

Закон зобов'язує до 1 квітня подати електронні декларації певні категорії посадових осіб і держслужбовців.

В цьому році цей обов'язок поклали і на активістів антикорупційних організацій, що викликало жорстку критику європейських країн і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram