ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Харківській області отруїлися 44 школярі

Діти проходять амбулаторне лікування, співробітницю навчального закладу госпіталізували.

У Харківській області отруїлися 44 школярі
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

В одній зі шкіл Борівського району Харківської області у 44 учнів діагностували інфекційні захворювання. За цим фактом розпочато кримінальне провадження, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, 29 березня в сільську амбулаторію звернулося 16 учнів зі скаргами на погане самопочуття. Дітям було поставлено попередній діагноз "рото-вірусна інфекція" і призначено амбулаторне лікування.

"Наступного дня, 30 березня, в школу не з'явилися 44 учні. Після обстеження лікарями центральної районної лікарні разом з фахівцями обласної інфекційної лікарні 40 дітям поставили діагноз "рото-вірусна інфекція", чотирьом - "кишкова інфекція", - повідомив Лялюк.

Крім того, з аналогічними скаргами на погане самопочуття в Борівську центральну лікарню звернулася співробітниця навчального закладу.

Зараз діти проходять амбулаторне лікування і перебувають в задовільному стані. Жінку госпіталізували.

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України) триває.

Раніше в березні в Харківській області зареєстровано другий з початку року завізний випадок захворювання на малярію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram