ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 57 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Двоє бійців отримали поранення, один - бойову травму.

За добу бойовики 57 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ 57 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП бойовики обстріляли укріплення ЗСУ в районі Павлополя. Міномети калібру 82 мм застосовувалися біля Широкиного, а гранатомети різних типів і стрілецьку зброю - поблизу Авдіївки, Водяного, Гнутового, Пісків, Опитного, Новотроїцького, Лебединського та Піщевика. Також під вогонь з великокаліберних кулеметів потрапили захисники Талаківки, Кам'янки, Мар'їнки і Верхньоторецького, а з БМП - Гнутове, Талаківка і Піщевик.

Крім того, зі стрілецької зброї бойовики стріляли по позиціях військових біля Широкиного, Шахти Бутівка і Павлополя, а протитанкову керовану ракету застосували в районі Новотроїцького.

На Луганському напрямку з гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали укріплення сил АТО поблизу Артемового, а з великокаліберних кулеметів били недалеко від населеного пункту Луганське.

"В результаті ворожого вогню двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Ще один отримав бойову травму. Постраждалі оперативно доставлені в лікувальні установи, їм надана необхідна медична допомога", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, раніше лідери "нормандської четвірки" підтримали великоднє перемир'я на Донбасі з 30 березня.

27 березня штаб АТО констатував остаточний зрив "весняного" перемир'я, оголошеного з 5 березня. Тристороння контактна група закликала відмовитися від наступальних дій і розвідоперацій. Також ТКГ прийняла заяву про прихильність до припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram