ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Харкова продовжив арешт підозрюваного у захопленні заручників у відділенні "Укрпошти"

Суд Харкова продовжив арешт підозрюваного у захопленні заручників у відділенні "Укрпошти"
Фото: goodvin.info

Київський районний суд Харкова продовжив на два місяці запобіжний захід Володимиру Безуху, який захопив дев'ятьох заручників у відділенні "Укрпошти".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на ухвалу суду, оприлюднену суддею Наталією Бородіною.

"Клопотання прокурора задовольнити. Запобіжний захід щодо обвинуваченого Безуха Володимира Володимировича залишити без зміни у вигляді утримання під вартою. Продовжити термін утримання під вартою до 60 днів, тобто до 27 квітня", - йдеться в ухвалі.

У зв'язку зі скаргами Безуха на отит, суд вирішив скерувати запит в СІЗО, де перебуває підозрюваний, про стан його здоров'я і надання йому медичної допомоги.

Нагадаємо, вдень 30 грудня 2017 року чоловік забарикадувався у відділенні "Укрпошти" в Харкові, взявши у заручники 9 осіб (3 співробітників "Укрпошти" та 6 відвідувачів, серед яких було двоє дітей). Увечері того ж дня всіх заручників звільнили, а чоловіка затримали.

31 грудня суд визначив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Захист подав апеляцію.

11 січня 2018 року Апеляційний суд залишив рішення без змін.

22 березня 2018 року обвинувальний акт щодо Безуха передали в Київський райсуд Харкова. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 310, ч. 2 ст. 309 (захоплення і тримання осіб як заручників, вирощування конопель та незаконне виготовлення і зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram