ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 54 обстріли за добу

Українські військові не постраждали.

Штаб АТО нарахував 54 обстріли за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 54 рази обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Зокрема, на Донецькому напрямку із забороненої 122-міліметрової артилерії противник вів вогонь по позиціях ЗСУ в Широкиному, а з 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП - по укріпленнях поблизу Павлополя і Гнутового.

Також 82-міліметрові міномети ворог застосував поблизу Водяного і Пісків. З гранатометів різних систем обстріляли захисників Авдіївки, Новотроїцького, Опитного, Кам'янки, Широкиного, Талаківки і Пісків, повідомляє штаб АТО.

Крім того, вогонь з великокаліберних кулеметів бойовики вели по укріпленнях ЗСУ неподалік Мар'їнки, а зі стрілецької зброї - в районі Шахти Бутівка і Новомихайлівки.

На Луганському напрямку з 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли українські позиції поблизу Катеринівки. Також гранатомети і великокаліберні кулемети противник застосував біля Щастя.

У результаті ворожого вогню українські військові не постраждали.

Нагадаємо, 27 березня в штабі АТО констатували остаточний зрив "весняного" перемир'я на Донбасі.

26 березня Тристороння контактна група закликала відмовитися від наступальних дій і розвідоперацій. Також ТКГ прийняла заяву про прихильність до припинення вогню. Згідно з нею, з 30 березня на Донбасі має розпочатися всеосяжне, стійке і безстрокове перемир'я з нагоди Великодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram