ГоловнаСуспільствоПодії

Голова Одеської ОДА: у разі прориву дамб на Дунаї під загрозою опиняться десятки тисяч жителів регіону

В області сформовано 24 аварійні бригади для ліквідації можливих аварійних ситуацій.

Голова Одеської ОДА: у разі прориву дамб на Дунаї під загрозою опиняться десятки тисяч жителів регіону
Максим Степанов
Фото: пресс-служба

У разі прориву дамб на Дунаї під загрозою опиняться десятки тисяч жителів Одеської області, а саме Ренійського, Кілійського та Ізмаїльського районів.

Про це заявив губернатор Одеської області Максим Степанов під час виїзної наради у Вилковому.

"Протяжність дамб вздовж річки Дунай становить близько 200 кілометрів. Зараз аварійними є 10 ділянок дамб і п'ять шлюзів. Я вважаю, що треба припиняти нашу національну забаву - рятувати. Краще один раз зробити попереджувальні заходи, відремонтувати ці споруди. Адже ми говоримо про десятки тисяч людей, які тут живуть. Цим спорудам по 70 років. Якщо їх прорве, збитки від такої катастрофи можуть становити мільярди гривень", - підкреслив Степанов.

Для виділення фінансування аварійних дамб і шлюзів Степанов має намір звернутися до Кабінету міністрів. "Ці роботи можуть фінансуватися тільки з державного бюджету. З резервного фонду Кабінету міністрів або Міністерства екології", - заявив Степанов.

Рівень води в районі міста Вилкове вже сягнув позначки 157 см, що перевищує перший пороговий рівень (155 см). За такого рівня води відбувається підтоплення низинних частин міста.

В Одеській області сформовано 24 аварійні бригади для ліквідації можливих аварійних ситуацій на водних об'єктах. Співробітники ДержНС вже готові до евакуації місцевих жителів, а поліція посилила патрулювання міста.

Зазначимо, у випадку затоплення, регіону загрожує не тільки соціальна, але і техногенна катастрофа. На потенційно небезпечній до затоплення території проходить труба, яка постачає газ до Болгарії, а також стоять опори ліній електропередач. Всього на проведення робіт необхідно 117 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram