ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО констатував зрив "весняного" перемир'я на Донбасі

За три доби бойовики понад 100 разів порушили режим припинення вогню.

Штаб АТО констатував зрив "весняного" перемир'я на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За три доби бойовики російсько-окупаційних військ понад 100 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі і вкотре зірвали розведення сил і засобів сторін у Станиці Луганській.

Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Ситуація в зоні АТО на лінії розмежування має тенденцію до загострення. Цинічно порушуючи «режим всеосяжного перемир'я», бойовики особливо активізувалися на Донецькому напрямку, застосовуючи при цьому озброєння, яке повинно бути відведено", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що за три доби бойовики понад 100 разів порушили режим припинення вогню, випустивши по позиціях українських військових понад 40 снарядів і мін. Фіксуються також випадки роботи ворожих снайперів.

Опівночі 26 березня окупанти відкрили провокаційний вогонь по позиціях ЗСУ поблизу населеного пункту Станиця Луганська, щоб укотре уникнути розведення сил і засобів. Про це українська сторона СЦКК поінформувала спостерігачів ОБСЄ.

"Зі свого боку підрозділи ЗСУ чітко дотримуються Мінських домовленостей і не реагують на провокації з боку окупаційної адміністрації РФ", - підкреслили у штабі.

Нагадаємо, бойовики фактично відразу ж зірвали перемир'я, яке набуло чинності з півночі 5 березня. Протягом березня лише кілька днів була зафіксована повна тиша.

26 березня Тристороння контактна група закликала відмовитися від наступальних дій і розвідоперацій. Також ТКГ прийняла заяву про прихильність до припинення вогню. Згідно з ним, з 30 березня на Донбасі повинно початися всеосяжне, стійке і безстрокове перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram