ГоловнаСуспільствоПодії

Голову Миколаївської ОДА і його заступника допитали у справі про самогубство Волошина

Керівник обласної поліції не бачить підстав вважати, що самогубство скоєно під тиском.

Голову Миколаївської ОДА і його заступника допитали у справі про самогубство Волошина
Фото: Никвести

Правоохоронці допитали голову Миколаївської обласної держадміністрації Олексія Савченка і одного з його заступників (імовірно, Валентина Гайдаржі) в рамках розслідування справи про смерть героя-льотчика, в.о. директора місцевого аеропорту Владислава Волошина.

Про це повідомив керівник обласної поліції Юрій Мороз на брифінгу, пишуть "НикВести".

На допиті також побував заступник директора аеропорту.

"Голова адміністрації дав свідчення, в яких повідомив, що мав із Волошиним тільки робочі відносини, ніяких погроз, примусів до підписання документів не було", - повідомив Мороз.

Він також заявив, що "жодних актів виконаних робіт на ремонт будівлі аеровокзалу" не було. Посилаючись на вдову Волошина, Мороз також повідомив, що на початку березня голова ОДА Савченко обіцяв Волошину після отримання сертифікатів стосовно аеропорту "посприяти в отриманні квартири", через що Волошин "був у піднесеному настрої".

Зважаючи на це, він зазначив, що не бачить підстав вважати, що самогубство Волошин скоїв під тиском.

"Я на сьогодні, вивчаючи ті матеріали, які є в кримінальному провадженні, не бачу тих підстав, які могли б говорити про те, що Влад зробив цей трагічний вчинок саме під тиском. Але хочу ще раз сказати, що ця версія не відкидається, ми продовжуємо її перевіряти, - сказав Мороз.

Нагадаємо, 29-річний керівник Миколаївського обласного аеропорту Владислав Волошин наклав на себе руки 18 березня. У момент самогубства вдома перебувала його родина.

Пізніше з'явилася інформація, що Волошин міг застрелитися через сумнівний тендер. У ЗМІ потрапило листування Волошина і невідомого, яке вони вели наприкінці лютого. У ньому Волошин ділиться зі співрозмовником копіями доручень губернатора Миколаївської ОДА Савченка, а також копією висновків перевірки Держаудитслужби ремонтних робіт в аеропорту. Волошин скаржиться на Савченка, а також говорить, що його навідують думки про самогубство. Він також повідомляє, що хотів писати заяву на звільнення, але губернатор продовжив йому контракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram