ГоловнаСуспільствоЖиття

У Миколаєві виник транспортний колапс через страйк водіїв маршруток

Тривають переговори з іншими перевізниками щодо виведення на проблемні маршрути резервного транспорту.

У Миколаєві виник транспортний колапс через страйк водіїв маршруток
Фото: Факты

Уранці в понеділок, 26 березня, жителі Корабельного району Миколаєва зіткнулися з транспортною проблемою - на дорогах відсутня приблизно половина звичайної кількості маршрутних таксі.

Як повідомляє місцевий сайт "Новини N", причиною став частковий страйк перевізників.

Відзначають, що на зупинках вишиковуються черги з 60-70 осіб. Також є проблема з перевезенням пасажирів з мікрорайонів Північний і Соляні.

За словами жителів міста, транспорт доводилося чекати по 40 хвилин. Рятували ситуацію лише тролейбуси, які "ходили один за іншим".

Ситуацію офіційно прокоментували в Миколаївській міській раді. Відповідне повідомлення опублікував відділ інформаційного забезпечення міськради.

"Уранці в понеділок, 26 березня, жителі деяких мікрорайонів міста стали заручниками ситуації, що виникла в сфері пасажирських перевезень міста Миколаєва. Особливо відчутними перебої в роботі транспортних засобів стали для жителів Корабельного району, на маршрутах, які обслуговує ПП «ПІК». Деякі представники транспортної галузі Миколаєва вирішили вдатися до тиску на міську владу шляхом зриву пасажирських перевезень", - ідеться в повідомленні.

У міськраді поінформували, що створено робочу групу для перевірки дотримання вимог законодавства під час надання послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Чергове засідання робочої групи відбудеться цього тижня. При цьому наголошується, що всі учасники вже готові надати міській владі пропозиції щодо вирішення проблеми.

У міськраді також відзначили, що тривають переговори з представниками інших компаній-перевізників щодо виведення на проблемні маршрути резервних одиниць транспорту. Крім того, КП "Миколаївелектротранс" вивело на маршрути додаткові одиниці електротранспорту.

Нагадаємо, влада Києва має намір зобов'язати водіїв маршруток носити уніформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram