ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-главу харківської поліції затримали у Києві за п'яне водіння (оновлено)

Він поїхав на червоний сигнал світлофора, втік від поліції та вдарив поліцейського.

У Києві в ніч з 24 на 25 березня після гонитви затримали колишнього начальника патрульної поліції Харкова Євгена Мельника. Про це повідомляє "Київ оперативний" у Фейсбук.

"Автомобіль Mitsubishi проїхав на червоний сигнал світлофора біля ТРЦ Lavina, після цього за ним почалося переслідування поліції. Патрульні наздогнали і змогли зупинити машину на вулиці Рубежівській ", - йдеться в повідомленні.

Після того, як зупинили автомобіль, його водій намагався втекти. Поліцейські наздогнали. Він чинив опір, не виконуючи вимоги поліцейського, а потім ударив патрульного в обличчя. Як йдеться у повідомленні, напад на працівника поліції під час виконання службових обов'язків зафіксувала слідчо-оперативна група.

"Очевидно перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, чоловік відмовився проходити алкотест на місці. Його відвезли до лікаря-нарколога ", - йдеться в групі "Київ оперативний".

Сам водій після затримання так пояснив своє правопорушення: він перебував на задньому сидінні, а сам автомобіль проїхав на заборонний сигнал світлофора.

Як стверджують у соцмережі, затриманим водієм є Євген Мельник, колишній глава патрульної служби у Харкові, який перебував на цій посаді з вересня по листопад 2015 року, після чого його перевели у Київ.

Оновлення. Інформацію про затримання колишнього голови харківської поліції Євгена Мельника підтвердила прес-секретар патрульної поліції України Яна Кутова, пише УП.

За її словами, у суботу ввечері його затримали співробітники патрульної поліції в Святошинському районі Києва.

"Водій мав очевидні ознаки алкогольного сп'яніння. На нього було складено протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомила Кутова.

Вона також підтвердила, що Мельник намагався втекти, а під час затримання чинив опір, і до нього були застосовані спецзасоби.

"Огляд на стан алкогольного сп'яніння він проходив у лікаря-нарколога, результати будуть через кілька днів", - додала прес-секретар патрульної поліції.

Нагадаємо, Євгена Мельника вже звинувачували у п'яному водінні, коли він обіймав посаду глави поліції Харкова. Втім, тоді керівництво МВС переведення Мельника у Київ не пов'язувало з цим інцидентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram