ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна домовилася про закупівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для МВС (оновлено)

Цьогоріч відомство отримає перші чотири вертольоти, в тому числі рятувальний і медичний.

Україна домовилася з Францією про закупівлю вертольотів для Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з головою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном.

"Зараз міністр поїде на зустріч з головою МВС Арсеном Аваковим підписувати двосторонні угоди про купівлю французьких вертольотів", - сказав Клімкін.

Раніше, під час робочої поїздки в Рівненську область, президент Петро Порошенко передав підрозділу ДСНС нову техніку і повідомив, що цього року відомство отримає перші чотири французькі вертольоти, в тому числі рятувальний і медичний для евакуації.

"Буде підписано меморандум про закупівлю вертольотів. Це ще один важливий крок щодо забезпечення рятувальників: вони швидко зможуть дістатися до поранених і надавати допомогу", - цитує Порошенка його офіційний сайт.

Оновлення. На сайті МВС, у структуру якого входить Державна служба з надзвичайних ситуацій, йдеться, що парк міністерства поповнять 55 вертольотів Airbus Helicopters. Перші з них мають надійти вже цього року.

МВС планує отримати вертольоти трьох моделей - Н125, Н145 і Н225. Перший є універсальним, не вимагає високого рівня обслуговування і демонструє високі показники роботи у високогір'ї. Другий має високу ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах жаркого клімату і у високогір'ї. Третій володіє найвищими характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних дводвигунних машин.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні і спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

"Це найбільший проект між Україною і Францією. Це дуже великий структурний проект всередині України, за який ми взялися за підтримки Президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - заявив Аваков. Міністр підкреслив, що МВС тісно співпрацює зі своїми французькими колегами, зокрема в напрямку боротьби з організованою злочинністю і в питаннях взаємних водійських посвідчень.

Нагадаємо, в грудні минулого року Японія передала ДСНС автомобілі й обладнання для розмінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram