ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Батьки 4-річного Лева збирають гроші на пересадку кісткового мозку (доповнено)

Трансплантацію та реабілітацію проведуть у клініці в Гельсінкі, вони коштують 250 тис. євро.

Батьки 4-річного Лева збирають гроші на пересадку кісткового мозку (доповнено)
Фото: www.gofundme.com/save-lev

Батьки чотирирічного Лева, Наталя і Олександр Давиденки, просять допомогти зібрати 250 тис. євро на операцію з трансплантації кісткового мозку та подальшу реабілітацію дитини.

У листопаді 2017 року Леву діагностували лейкемію.

"Незважаючи на позитивну динаміку хіміотерапії, Леву необхідно зробити пересадку стовбурових клітин кісткового мозку (ТКМ) вже на початку травня. Лікарі кажуть, що в нього прекрасний прогноз на успішну трансплантацію, судячи з відповідної реакції організму на останній блок хіміотерапії, а також завдяки ідеальному 10/10 збігу генів з донором, якого на щастя знайшли і зарезервували для нашого сина", - пишуть батьки на сторінці, створеній для збору коштів.

Зараз Лев перебуває у відділенні К10 Helsinki University Clinic HUS. "Базова вартість ТКМ, оцінена зважаючи на стан Лева, становить €250,000, - пишуть Наталія й Олександр. - Результати роботи відділення входять у список 8 країн з найвищим показником виживання для дітей з лейкемією. Леву дуже пощастило перебувати в К10. Лікарі, які керують його лікуванням, не тільки сильні практики, а й учені, які систематично роблять свій внесок у світові знання про лікування дитячого раку. Лікарі Jukka Kanerva, Kirsi Jahnukainen і Mervi Taskinen, яка віднедавна призначена керівником усього К10".

Збір коштів здійснюється через платформу Go Fund Me. Також можна відправити гроші на картку Олександра Давиденка в ПриватБанку: 5168 7556 0240 6825 або УкрСиббанку: 5351 2801 0071 8560 (Олександр Давиденко).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram