ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області зареєстровано другий з початку року завізний випадок захворювання на малярію

Хворобу діагностовано у чоловіка, який по роботі їздив у Конго і Уганду.

У Харківській області зареєстровано другий з початку року завізний випадок захворювання на малярію

У Харківській області зареєстровано другий з початку цього року завізний випадок захворювання на малярію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я.

Хворобу діагностовано у громадянина України, який по роботі їздив у Конго і Уганду.

"Під час проведення епідеміологічного розслідування встановлено: у хворого з'явилися скарги на підвищення температури тіла до 38,0°С і слабкість, з якими він звернувся в медичний заклад і був госпіталізований з підозрою на малярію. Під час клінічного дообстеження хворого підтверджено діагноз малярія, середньої тяжкості та призначено відповідне лікування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за місцем проживання хворого фахівці обласного лабораторного центру провели епідеміологічне розслідування і комплекс протиепідемічних заходів.

Малярія - інфекційне захворювання, збудником якого є плазмодії малярії, що передаються від хворої людини через укуси малярійних комарів. Хвороба широко поширена в країнах з тропічним кліматом, перебігає з нападами ознобу, підвищенням температури тіла і порушеннями діяльності різних органів та систем організму.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно реєструється понад 200 млн випадків малярії, 90% з яких припадає на країни Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram