ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу одного з тітушок Крисіна передали суду присяжних

Термін утримання Бялая під вартою продовжено до 18 травня.

Сьогодні в Шевченківському суді столиці пройшло підготовче засідання у справі Павла Бялая – "тітушки" з групи Юрія Крисіна. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з залу суду.

Слідство встановило причетність Бялая до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія і групового хуліганства 18 лютого 2014 року.

Шевченківський суд прийняв обвинувальний акт до розгляду по суті судом присяжних і продовжив обвинуваченому термін утримання під вартою до 18 травня.

Перше засідання у справі відбудеться 29 березня о 15:30.

Прокурор Володимир Приходько підкреслив, що слідство не встановило всіх учасників злочинів, в яких брав участь Бялай. Більшість із них - переховуються: "Багато кому стало відомо про те, що їх будуть затримувати, навіть без паспортів проривалися через кордон і покинули Україну".

Крім цього, до справи долучили цивільний позов від одного з потерпілих - Дмитра Дем'янова, який вимагає від обвинуваченого відшкодування 500 000 грн моральної шкоди.

Павла Бялая затримали 9 березня 2017 року квартирі його дівчини. Його звинувачують за п.п 7, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою), ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ст. 340 (перешкоджання зборам), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі. Сторона обвинувачення назбирала 13 томів матеріалів справи, а також 37 гігабайтів відео- і аудіозаписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram