ГоловнаСуспільствоЖиття

Командувач Об'єднаних сил Наєв розповів про стосунки з братом у Криму

"Проживання членів моєї сім'ї у Криму мене не обтяжує і ніяк не зв'язує"

Командувач Об'єднаних сил Наєв розповів про стосунки з братом у Криму
Сергей Наев

Командувач Операції об'єднаних сил (новий формат військової операції на Донбасі), генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що його молодший брат проживає в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Я народився 1970 року в місті Могилів-Подільський Вінницької області в сім'ї військовослужбовця. Мій батько завершив службу на території Криму. Відповідно, з 1995 року він разом із сім'єю залишався в Криму. Ще перед війною у 2012 році батьки запропонували нам із братом заповісти квартиру. У жовтні 2013 року мій батько помер. Ми з братом вирішили, що з часом він мені виплатить половину вартості квартири. Ніяких угод я з ним не укладав, адже це - сімейні справи. У 2016 і у 2017 роках він передав мені дві суми, в еквіваленті - по п'ять тисяч американських доларів... Як законослухняний громадянин я вказав ці кошти в електронній декларації", - розповів Наєв.

Він також зазначив, що іноді телефонує родичам - кримчанам.

"Іноді я дзвоню туди, у Крим, щоб, наприклад, привітати зі святами, і ці дзвінки ні для кого не секрет. Щодо дій брата на окупованій території - він доросла людина, і за його вчинки я відповідати не можу. Вважаю, що він, як і мільйони громадян, що залишилися в тимчасово окупованому Криму, є громадянином України. Переконаний, що з часом, завдяки спільним зусиллям нашого народу, Крим повернеться і він буде українським", - додав командувач Об'єднаними силами.

Він також підкреслив, що те, що його родичі, проживають на території окупованого півострова, ні до чого його не зобов'язує і не обтяжує.

"Я склав присягу на вірність українському народу, і в мене немає ніяких застережень. Я виконую ті завдання, які поставлені переді мною народом України, Верховним Головнокомандувачем. Проживання членів моєї сім'ї в Криму мене не обтяжує і не зв'язує ніяк", - заявив Наєв, відповідаючи на питання, чи допускає він можливість шантажу з боку російської влади з цього приводу.

Нагадаємо, Наєв на початку березня був призначений заступником начальника Генштабу Збройних Сил України. До цього він проходив службу на посаді начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, раніше очолював оперативні командування "Схід" і "Південь" у зоні АТО.

Згідно з положеннями закону про реінтеграцію Донбасу, формат антитерористичної операції на Донбасі буде змінено на операцію Об'єднаних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram