ГоловнаСуспільствоПодії

У селі під Луцьком поліцейські звільнили майнерів криптовалют, яких катували в підвалі

Чотирьох нападників із шести затримали.

У селі під Луцьком поліцейські звільнили майнерів криптовалют, яких катували в підвалі
Фото: Depositphotos\jinga80

У Луцьку вимагачі викрали двох осіб і вимагали у них передати їм автомобіль, квартиру, гроші і "ферму біткойнів".

Про це повідомляють на сайті прокуратури Волинської області.

Шестеро зловмисників, у тому числі раніше судимі, 16 березня напали на одного громадянина в його власному будинку в Луцьку, жорстоко побили і заволоділи двома мобільними телефонами. Потім, розбивши скло в його авто, викрали звідти гаманець з понад 5 тис. гривень. Самого потерпілого вони доправили в село Забороль і помістили в підвал.

Іншого потерпілого викрали біля під'їзду будинку в обласному центрі і, заволодівши його автомобілем, також доправили в Забороль. Дорогою в потерпілого, якого били молотком і битою, відібрали гроші, ювелірні прикраси, телефони та ключі від квартири і будинку.

У підвалі в Заборолі чоловіків знову лупцювали і погрожували вбити, приставляючи до скроні пістолет.

"Зловмисники вимагали передати їм автомобіль, квартиру, грошові кошти в сумі 5000 доларів США та «ферму біткойнів». Звільнили постраждалих завдяки скоординованим діям працівників Луцького відділу поліції увечері 17 березня", - йдеться в повідомленні.

Чотирьох нападників затримали. Їм оголошено про підозру за ч.2 ст.146, ч.2 ст.289, ч.2 ст.187, ч.3 ст.189, ч.2 ст.185 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як передає місцеве видання "Волинські новини", постраждалих госпіталізовано.

"Над чоловіками жорстоко знущалися. Особливо постраждав 33-річний чоловік, на ньому, за словами лікарів, «немає живого місця». Зараз потерпілі перебувають у Луцькій міській клінічній лікарні, їх охороняють силовики", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Одеській області затримали чотирьох із шести членів етнічного злочинного угруповання, яке викрадало людей заради великих викупів від родичів жертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram