ГоловнаСуспільствоПодії

На КПВВ "Чонгар" протестують проти виборів президента РФ у Криму

Мітингувальники хочуть показати людям, які їдуть до Криму, що голосування там незаконне.

На КПВВ "Чонгар" протестують проти виборів президента РФ у Криму
Фото: http://qha.com.ua

На адміністративному кордоні з Кримом біля КПВВ "Чонгар" проходить акція протесту проти проведення Росією в Криму незаконних виборів президента. Про це повідомляє "112 Україна".

"Близько сотні людей зібралися біля контрольного пункту "Чонгар". Вони тримають як українські, так і кримськотатарські прапори. Учасники так званої мовчазної акції одягнені в маски з написом "Ні". За їх словами, головна мета - показати людям, які їдуть до Криму, що сьогоднішнє голосування там незаконне, і їм не варто брати в ньому участь. Також вони роздають всім, хто прямує до Криму, листівки, в яких написано про права громадян України", - повідомила кореспондент телеканалу з місця подій.

Акція триватиме мінімум п'ять годин. Також подібна акція відбудеться в самому Херсоні на площі Свободи.

Раніше Україна направила генсеку ООН, голові Ради безпеки і всім делегаціям країн-членів офіційні листи, в яких йдеться про те, що проведення Росією президентських виборів в окупованому Криму порушує Статут ООН.

Незважаючи на протест України Росія таки проводить вибори в окупованому Криму. У Севастополі тим, що проголосували на виборах, видають медалі "в пам'ять про референдум".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram