ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області затримали банду кіднепперів

Вони вимагали за викрадених людей не менш ніж 100 тисяч доларів.

В Одеській області затримали банду кіднепперів

Співробітники поліції затримали в Одеській області чотирьох з шести членів етнічної організованої злочинної групи, яка займалася викраденням людей заради великих викупів від родичів жертв.

Про це повідомляє керівник Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін на своїй сторінці у Facebook.

"Завдяки скоординованим зусиллям департаменту карного розшуку і поліцейських семи регіонів затримано злочинну групу викрадачів людей. Етнічне угруповання "спеціалізувалося" на зухвалих викраденнях заради отримання викупу від родичів жертв. Запити цих "заїжджих туристів" починалися від сотні тисяч доларів", - зазначив Головін.

За його словами, повідомлення в поліцію про зникнення одного з одеситів надійшло в листопаді минулого року, а пізніше родичам зателефонував один з викрадачів, який назвав суму викупу в 200 тисяч доларів.

В результаті спільних дій підрозділів поліції були встановлені особи шести безпосередніх викрадачів.

"Зараз четверо з них затримані, двоє - ще в розшуку", - додав Головін.

Слідчо-оперативна група здійснила останніми днями 30 обшуків за участю бійців КОРД. Вилучено арсенал зброї: пістолети, рушниці, кулемет, автомат, гранати, ножі.

Шести злочинцям оголошено підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Чотирьом затриманим суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 діб - без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram