ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку помер творець Господарського кодексу України

Валентин Мамутов після початку збройного конфлікту залишався в Донецьку через тяжку хворобу.

У Донецьку помер творець Господарського кодексу України
Фото: ostro.org

У четвер, 15 березня, на 91-му році життя помер академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор Валентин Мамутов, повідомляють Новини Донбасу.

«Навіть важко перелічити всі досягнення Валентина Карловича, якими він збагатив не тільки українську науку, а й світову. Зокрема, Валентин Карлович - один із засновників науки господарського права, засновник Донецької школи господарського права, розробник Господарського кодексу України, засновник економіко-правового міждисциплінарного напряму в сучасному суспільствознавстві, що розвинувся на базі теорії господарського права, засновник наукової школи містознавства і видатний педагог», - йдеться в повідомленні на сайті Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

У Донецьку Мамутов очолював Інститут економіко-правових досліджень і пізніше став його почесним директором. Після початку збройного конфлікту 2014 року інститут переїхав до Києва.

Знайомі Валентина Мамутова розповіли «Новинам Донбасу», що професор усі ці роки жив у Донецьку і через тяжку хворобу родичі не могли перевезти його до Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram