ГоловнаСуспільствоПодії

Одного з мучителів 10-річного хлопчика з інвалідністю в Іванкові на рік відправили під нічний домашній арешт

Він не досяг віку кримінальної відповідальності на момент вчинення злочину.

Одного з мучителів 10-річного хлопчика з інвалідністю в Іванкові на рік відправили під нічний домашній арешт
Фото: dorgroup.com.ua

Броварський міськрайонний суд застосував примусові заходи виховного характеру наймолодшому з мучителів, які рік тому жорстоко познущалися з 10-річного хлопчика з ментальною інвалідністю в селищі Іванків (Київська область).

Як повідомляє прокуратура Київської області, його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу - хуліганство.

З огляду на те, що на момент скоєння злочину йому було тільки 13 років - він не досяг віку кримінальної відповідальності, підлітка передали під нагляд матері терміном на 2 роки й обмежили дозвілля. Зокрема, йому заборонено залишати постійне місце проживання з 22 години вечора до 7-ї години ранку терміном на 1 рік.

Двоє його подільників були старшими за 14 років, судовий розгляд стосовно них триває.

"Встановлено, що троє неповнолітніх у квітні минулого року в смт Іванків для розваги вирішили познущатися з малолітнього хлопця, знаючи, що він страждає розумовою відсталістю. Прагнучи самоствердитися за рахунок психічно хворої 10-річної дитини, безпричинно, з хуліганських спонукань, завдавали потерпілому численних ударів руками і ногами по різних частинах тіла, знущалися і катували. При цьому старші хлопці придумували різні способи знущання з малолітнього, які реалізовували. Загалом хуліганські дії тривали близько двох годин і фіксувалися неповнолітніми на камеру мобільного телефону", - так описала прокуратура інцидент, який стався в квітні 2017 року.

Голова Київської обладміністрації Олександр Горган стверджував, що хлопчика били, кидали в холодну воду, змушували їсти фекалії і лизати сечу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram