ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумах патрульний отримав 5 років в'язниці за побиття затриманого

Поліцейського також позбавили звання лейтенанта і зобов'язали виплатити потерпілому 60 тис. гривень.

У Сумах патрульний отримав 5 років в'язниці за побиття затриманого
Фото: trud-ost.ru

У Сумах суд засудив до п'яти років позбавлення волі патрульного поліцейського за побиття затриманого.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Зазначають, що суд визнав патрульного винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння), засудив його до 5 років ув'язнення, позбавив звання "лейтенант поліції", а також зобов'язав виплатити потерпілому 60 тис. гривень.

Інцидент стався 22 грудня 2016 року. Співробітники патрульної поліції біля одного з місцевих ресторанів затримали місцевого жителя. Для проходження медичного огляду на стан алкогольного сп'яніння чоловіка доправили в обласний наркологічний диспансер.

На території медзакладу поліцейський без будь-яких підстав завдав затриманому правим коліном удару в корпус. Незважаючи на скарги чоловіка на різкий біль, патрульні доправили його у відділення і викликали швидку допомогу тільки після допиту.

Згідно з висновком експертів, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, а саме розрив III сегмента печінки, геморагічний шок II ступеня.

Нагадаємо, раніше поліцейського, який застосував газ проти журналіста біля Верховної Ради, відсторонили від роботи на масових акціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram