ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков: Росія активізується на "гібридному фронті" проти України ближче до осені

"Загрозою усередині країни, на думку глави МВС є "популізм на тлі перебування українців у фрустрації".

Аваков: Росія активізується на "гібридному фронті" проти України ближче до осені
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що найближчим часом активізації дій Росії проти України не буде, але прогнозує активізацію у "гібридному фронті" до осені, напередодні передвиборної кампанії в Україні.

Про це він заявив під час зустрічі в Європейській бізнес асоціації у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми заходимо в період передвиборних ігор у всіх сенсах цього слова. З одного боку, у нас зовнішній фактор. Вибори (президента РФ, - ред.) Путіна у найближчу неділю, потім чемпіонат світу (з футболу в Росії, - ред.). До цього, я думаю, ніякої ескалації з боку Росії не відбудеться", - сказав Аваков.

"Але ближче до осені Росія включиться по повній програмі. Коли я говорю по повній програмі, я не маю на увазі, що буде наступ збройних сил РФ", - додав він.

Глава МВС вважає, що РФ буде прикладати зусилля на так званому змішаному фронті, "тим більше на тлі початку передвиборної кампанії в Україні, коли будуть багаторазово посилюватися сигнали, які дестабілізують ситуацію".

Що стосується внутрішнього фактора, то, за словами Авакова, загрозою всередині України є "популізм на тлі перебування українців у фрустрації".

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов виключає активізацію військової агресії Росії проти України до червня. Водночас секретар РНБО вважає, що загроза наступу РФ з боку анексованого Криму зберігається і сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram