ГоловнаСуспільствоЖиття

Швеція і Канада виділили $2 млн на відновлення Донбасу

Кошти будуть адмініструватися Світовим банком відповідно до держпрограми "Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України".

Швеція і Канада виділили $2 млн на відновлення Донбасу
Архивное фото
Фото: facebook.com/ato.news

Уряди Канади та Швеції виділили $2 млн на відновлення Донбасу.

Про це повідомляють на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"У рамках Цільового фонду багатьох партнерів виділено перші $2 мільйони на відновлення і розвиток миру на Донбасі. Кошти надані урядами Канади та Швеції і будуть адмініструватися Світовим банком відповідно до пріоритетів, визначених Державною цільовою програмою "Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Цільовий фонд управляє коштами міжнародної донорської спільноти, які направляються на підтримку відновлення і розвитку миру на Донбасі.

Кошти грантів будуть спрямовані на фінансування пріоритетних проектів, які реалізуються на виконання державної цільової програми "Відновлення і розвиток миру в східних регіонах України", "Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб і введення довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року".

Нагадаємо, торік Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб запустило портал про проекти на відновлення Донбасу. Місцеві органи самоврядування зможуть вносити на портал дані про потреби, що дозволить донорам розуміти, куди направляти допомогу, а пізніше мати можливість відзвітувати про використання коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram