ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області поліція затримала "на гарячому" псевдоправоохоронців

Вони проводили обшук у мешканки одного із сіл Радивилівського району.

У Рівненській області поліція затримала "на гарячому" псевдоправоохоронців
Фото: facebook.com/lutskpolice

У суботу, 10 березня, в Рівненській області затримали чотирьох чоловіків, які видавали себе за співробітників правоохоронних органів.

Як повідомляється на сайті поліції, вранці до поліції на незаконний обшук поскаржилася 51-річна мешканка села Острів (Радивилівський район). Пізніше з'ясувалося, що чоловіки увірвалися до її будинку, представилася співробітниками спеціалізованого правоохоронного органу й почали обшукувати. Жінка ніколи не мала проблем із законом, тому стала бити на сполох і телефонувати на 102.

Група реагування патрульної поліції, що приїхала на виклик, побачила біля будинку автомобіль Mercedes-Benz Vito. Усередині було троє чоловіків. Ще двоє людей стояли поряд, але під час розмови з поліцейськими вони кинулися тікати. Через кілька годин одного втікача затримали в сусідньому селі Пляшева, де він чекав маршрутку до Рівного.

Під час огляду будинку поліцейські знайшли фальшиве посвідчення працівника правоохоронного органу, а в мікроавтобусі - електричні інструменти, ломи, лопати й наручники.

У поліції за цим фактом порушили відразу кілька кримінальних проваджень. За фактом самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 353 Кримінального кодексу України. За фактом незаконного проникнення до житла особи, що передбачає частина 1 статті 162 Кримінального кодексу України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram