ГоловнаСуспільствоЖиття

У Хмельницькому водія маршрутки, який образив вдову полковника Нацгвардії, відправили в зону АТО

Полковник спецпризначення Нацгвардії Олександра Бойко загинув в бою під Попасною в червні 2017-го.

У Хмельницькому водія маршрутки, який образив вдову полковника Нацгвардії, відправили в зону АТО
Светлана Бойко (справа) с покойным мужем и дочерью

Хмельницька міська рада ухвалила неординарне рішення щодо водія маршрутного таксі №38, який відмовив у пільговому проїзді Світлані Бойко, вдові загиблого на Донбасі розвідника Нацгвардії Олександра Бойка.

Водія відправили в зону АТО з "гуманітарною місією", пише Новинарня.

"Як покарання і для профілактики водій поїде в зону АТО з гуманітарною місією на своєму авто і за рахунок перевізника. Вважаємо, що так буде справедливіше, ніж звільнити водія і залишити маршрут №38 без однієї машини", - написав у фейсбуці заступник міського голови Андрій Бондаренко .

Він розповів, що у водія маршрутки і перевізника ТОВ "Хмельницьке таксі" взято пояснення і проведено "жорстку розмову". Перевізник і водій просять вибачення. Власник підприємства-перевізника зустрілася зі Світланою Бойко і також перепросила.

Бондаренко повідомив, що на останній сесії Хмельницької міської ради депутати узаконили право на безкоштовний проїзд в міському транспорті членам сімей загиблих учасників АТО.

"Для міської влади питання дотримання прав учасників російсько-української війни і членів їх сімей є принциповим ... На наші вимоги вже були звільнені декілька водіїв, які незаконно відмовили Героям і членам їх сімей в безкоштовному проїзді", - зазначив заступник міського голови.

Інцидент зі Світланою Бойко і водієм маршрутки №38 у Хмельницькому стався 3 березня, про що жінка написала у фейсбуці. За словами жінки, вона принципово відстоює своє право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті як вдова загиблого учасника АТО, і того дня так само пред'явила відповідне посвідчення в маршрутці. Однак водій заявив, що "не поїде, поки вона не вийде".

Як повідомляли, офіцер Нацгвардії полковник Олександр Бойко зник безвісти (можливо, потрапив у полон) під час виконання бойового завдання в червні 2017 біля міста Золоте Луганської області. Він був командиром 2-ї розвідувально-пошукової групи, заступником командира окремого загону спецпризначення "Вега-Захід" Нацгвардії України.

Повернувшись, бійці доповіли про загибель Бойка, але тіло не було виявлено, тому він вважався живим, але зниклим безвісти. Тіло Бойка виявили члени волонтерської пошукової групи і передали в Сєвєродонецьк тільки 12 серпня.

У вересні Президент нагородив полковника Нацгвардії Олександра Бойка орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram