ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові міськрада виділила облраді 25 млн грн на вивезення сміття

Вивезенням сміття в місті займається ЛОДА відтоді, як Порошенко і Гройсман звинуватили Садового в сміттєвій кризі.

У Львові міськрада виділила облраді 25 млн грн на вивезення сміття
Фото: http://explorer.lviv.ua

Львівська міська рада виділила обласній державній адміністрації 25 млн гривень на погашення боргів за вивезення сміття. Про це йдеться в розпорядженні мера Львова Андрія Садового.

Кошти виділені у вигляді субвенції з міського бюджету до обласного.

За ці кошти Львівська обладміністрація виконуватиме функції з вивезення сміття зі Львова.

Контроль за виконанням розпорядження Садовий поклав на заступника міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадія Васьківа.

Проблема утилізації ТПВ у Львові загострилася 2016 року, коли після трагічних подій на Грибовицькому сміттєзвалищі за рішенням суду його закрили.

Львівська міськрада передала повноваження з вивезення сміття Львівській ОДА терміном на два роки після того, як через сміттєву проблему діяльність міського голови Андрія Садового розкритикували Президент і прем'єр України.

Як тоді заявив мер Садовий, це обійдеться Львову в 600 млн гривень. Місто має заплатити обладміністрації 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн у 2018 році і 150 млн грн у 2019 році.

Згідно з програмою львівської облради, захоронення ТПВ зі Львова впродовж двох років буде здійснюватися на 18 полігонах у Львівській області.

Нагадаємо, раніше Львів вибрав ділянку під сміттєпереробний завод біля очисних споруд "Львівводоканалу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram